מתכון לביצה עלומה עם שעועית שחורה ובטטה
Recipe by מערכת Fitness-ShopCourse: מתכונים, מתכונים טבעונייםכמות מנות
4
מנותזמן הכנה
1
hour30
minutesזמן בישול
1
hourקלוריות
270
קלוריותמתכון לביצה עלומה ושעועית שחורה המונחות על בטטה אפויה
מצרכים
בטטות – 4 (בינוניות)
ביצים – 4
שעועית שחורה – 1 כוס (מבושלת)
גבינת אמנטל – 100 גר’ (מגורדת)
שמן זית – 1 כפית
מיץ לימון – מ-½ לימון
ארוגולה – חופן (עלים טריים)
מלח – לפי הטעם
אופן ההכנה
- חוררו את הבטטות בעזרת מזלג.
- הכניסו את הבטטות לתנור שחומם מראש ל-230° מעלות ורופד בנייר אפייה. אפו במשך 30 דקות.
- הנמיכו את חום התנור ל-180° מעלות ואפו במשך 30 דקות נוספות.
- הוציאו את הבטטות מהתנור והמתינו שיתקררו מעט. חתכו חריץ עמוק לאורכן ופתחו אותן.
- אל הבטטות הכניסו את הגבינה והשעועית, והכניסו לתנור למספר דקות נוספות עד אשר הגבינה תותך.
- זהו בדיוק הזמן להכין את הביצים העלומות.
- הרתיחו סיר מים עם מעט חומץ.
- שברו את הביצה לתוך קערית קטנה.
- בעזרת כף, צרו מערבולת בסיר המים, והניחו במרכזה את הביצה בעדינות.
- אחרי 3 דקות הביצה תהיה מוכנה. שלפו אותה מהמים בעדינות. יש להכין את הביצים אחת אחת, ולא כולן יחד.
- תבלו את האורוגולה במלח ומיץ הלימון, והניחו מעל לבטטה. מעל האורוגולה הניחו את הביצה.
הערות
- בתיאבון 🙂