מתכון לביצה עלומה עם שעועית שחורה ובטטה

מתכון לביצה עלומה ושעועית שחורה המונחות על בטטה אפויה - מנה טעימה, בריאה עשירה בחלבונים - ללא כל ספק אחת המנות שתהפוך להיות אהובה עליכם במיוחד.

תוכן עניינים

מתכון לביצה עלומה עם שעועית שחורה ובטטה

Recipe by מערכת Fitness-ShopCourse: מתכונים, מתכונים טבעוניים
כמות מנות

4

מנות
זמן הכנה

1

hour 

30

minutes
זמן בישול

1

hour 
קלוריות

270

קלוריות

מתכון לביצה עלומה ושעועית שחורה המונחות על בטטה אפויה

מצרכים

  • בטטות – 4 (בינוניות)

  • ביצים – 4

  • שעועית שחורה – 1 כוס (מבושלת)

  • גבינת אמנטל – 100 גר’ (מגורדת)

  • שמן זית – 1 כפית

  • מיץ לימון – מ-½ לימון

  • ארוגולה – חופן (עלים טריים)

  • מלח – לפי הטעם

אופן ההכנה

  • חוררו את הבטטות בעזרת מזלג.
  • הכניסו את הבטטות לתנור שחומם מראש ל-230° מעלות ורופד בנייר אפייה. אפו במשך 30 דקות.
  • הנמיכו את חום התנור ל-180° מעלות ואפו במשך 30 דקות נוספות.
  • הוציאו את הבטטות מהתנור והמתינו שיתקררו מעט. חתכו חריץ עמוק לאורכן ופתחו אותן.
  • אל הבטטות הכניסו את הגבינה והשעועית, והכניסו לתנור למספר דקות נוספות עד אשר הגבינה תותך.
  • זהו בדיוק הזמן להכין את הביצים העלומות.
  • הרתיחו סיר מים עם מעט חומץ.
  • שברו את הביצה לתוך קערית קטנה.
  • בעזרת כף, צרו מערבולת בסיר המים, והניחו במרכזה את הביצה בעדינות.
  • אחרי 3 דקות הביצה תהיה מוכנה. שלפו אותה מהמים בעדינות. יש להכין את הביצים אחת אחת, ולא כולן יחד.
  • תבלו את האורוגולה במלח ומיץ הלימון, והניחו מעל לבטטה. מעל האורוגולה הניחו את הביצה.

הערות

  • בתיאבון 🙂
שתף את הפוסט הזה
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
לקריאה נוספת
מתכונים
מקושקשת טופו

מקושקשת טופו – אופציה טבעונית נהדרת המספקת כמות גדולה של חלבון.
מתכון קל, פשוט וטעים להכנה ב-5 דקות!

קרא עוד »