שייק חלבון – 5 מתכונים מומלצים שיכניסו עניין לשייק שלכם!
Recipe by מערכת Fitness-ShopCourse: מתכונים, מתכונים עם אבקת חלבוןכמות מנות
1
מנותזמן הכנה
5
minutesזמן בישולדקות
קלויריות
50-150
קלוריותמצרכים לשייק חלבון
- שייק חלבונים – כלים נדרשים:
בלנדר
כוסות הגשה
- שייק חלבונים – מרכיבים:
חלב פרה/ חלב שקדים / סויה / יוגורט / מים – חלב ויוגורט מעניקים מרקם עשיר ו”כבד” יותר.
עם מים תקבלו שייק יותר קליל, פירותי ואוורירי.סקופ אבקת חלבון / גיינר
פירות קלופים – בננות, תותים, אוכמניות, פירות יער, טחינה גולמית, חמאת בוטנים טבעית
ניתן להמתיק לפי הטעם ולשדרג עם – דבש, סילאן טבעי, אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, זרעי צ’יה טחונים.
אופן ההכנה
- הסבר כללי:
- שמים את הפירות בבלנדר
- מוסיפים חלב או מיץ תפוזים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי וטוחנים למחית אחידה.
- טועמים וממתיקים לפי הצורך (לא תמיד צריך להמתיק).
- 1. מתכון שייק חלבון לנשים אוכמניות ופירות יער:
- כוס של חלב פרה / חלב שקדים / חלב סויה / מים
- כוס של אוכמניות + פירות יער / כוס תותים
- 2 כפות של אבקת חלבון (מומלץ בטעם בננה / וניל / ללא טעם)
- המתיקו לפי הטעם באמצעות מייפל טבעי / סילאן טבעי
- 2. מתכון שייק חלבון חלווה:
- כוס של חלב פרה / חלב שקדים / חלב סויה / מים
- 2 כפות של אבקת חלבון (מומלץ בטעם בננה / וניל / ללא טעם)
- 3 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות של דבש או סילאן
- 1 בננה (עדיפות לבננה קפואה)
- 3. מתכון שייק חלבון חמאת בוטנים:
- כוס של חלב פרה / חלב שקדים / חלב סויה / מים
- 2 כפות של אבקת חלבון (מומלץ בטעם בננה / וניל / ללא טעם)
- 2 כפות של חמאת בוטנים טבעית בלבד (לא ממותקת)
- 1 בננה (עדיף שתהיה קפואה)
- 2 כפות דבש או סילאן טבעי
- חופן של בוטנים קלופים קצוצים דק (לא חובה)
- 4. שייק חלבון שוקולד מפנק:
- כוס של חלב פרה / חלב שקדים / חלב סויה / מים
- 2 כפות של אבקת חלבון בטעם שוקולד
- חצי כוס קרח
- 1 כף קקאו הולנדי מופחת שומן
- חופן של דובדבנים קפואים
- 2 כפות סילאן טבעי
- 5. שייק חלבון שוקו דובדבן:
- כוס של חלב פרה / חלב שקדים / חלב סויה / מים / יוגורט (350 מ”ל)
- 2 כפות אבקת שוקולד חלבון
- אגוזי מלך
- זרעי פשתן טחונים
- 1 כף אבקת קקאו
- 2 כוסות דובדבנים מתוקים ללא חרצנים
הערות
- רעיונות לשייקים: *הכמות מספיקה לשייק אחד גדול
- *ניתן להוסיף יותר מים/מיץ כדי לדלדל את המרקם. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם והצורך.
אם יש לכם שילובים נוספים מוצלחים? מוזמנים לשתף בתגובות!