מתכון דג סלמון אפוי בתנור
Recipe by מערכת Fitness-Shopכמות מנות
7
מנותזמן הכנה
30
minutesזמן בישול
40
minutesקלוריות
300
קלוריותמצרכים
- למרינדה
חמישה שיני שום קצוצות
שלוש כפות שמן זית
שתי כפות רוטב טריאקי
שתי כפות רוטב צ’ילי מתוק
שתי כפות רוטב סויה בסגנון סיני
מיץ מחצי לימון
שתי כפות סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
- לקראסט של עשבי התיבול
20 עלי נענע, ללא הגבעול
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
חמישה שיני שום שלמות
חצי כוס פיסטוקים קלופים( 50 גרם)
חצי כוס פרורית זהב(50 גרם) להוסיף ידנית בסוף
מלח
פלפל שחור גרוס
ארבע כפות שמן זית
פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
חצי כוס אגוזי מלך (50 גרם)
אופן ההכנה
- לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
- הכנת המרינדה:
- בנפרד ערבבו בקערה את חומרי המרינדה.
- ליצוק או לטבול את נתחי הסלמון במרינדה ולהניח במקרר במשך כ- 30 דקות לפחות לספיגת הטעמים.
- רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליו את דגי הסלמון. ואת שארית הרוטב ליצוק על הנתחים.
- הכנת הקראסט:
- במעבד מזון לטחון פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום,פלפל חריף, אגוזים,פיסטוקים ו4 כפות שמן זית לתערובת קצוצה אך לא קצוצה מדי ולהעביר לקערה, להוסיף פרורי לחם, מלח ופלפל ולערבב היטב.
- יש לכסות את כל נתחי הסלמון בשכבה דקה של חצי ס”מ מהקראסט.
- לאפות בתנור במשך 15-20 דקות עד שהסלמון עשוי – חשוב לשים לב ולא לייבש את הדג.
- ליצוק מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הסלמון ויש לכם להגשה, מנת דג סלמון אפוי בתנור מטורפת וטעימה.